4.12.08

Her işte bir yavaşlık var...

Her iş yavaş başlar!

Her iş gerçekten yavaş mı başlar emin değilim aslına bakarsanız. Hızlı başlayan işler de oldu hayatımda. Ama bir süre sonra onlar da yavaşladılar. Belki o yavaşlama anında daha yeni başlıyorlardı aslında... Bilmiyorum.

Asıl bildiğim olmasını çok istediğim şeylerin (ki olmasını az istediğim bir şey yok benim, istediğim her şeyi çok istiyorum :) ) yavaş başlaması veya başladıktan sonra yavaşlaması umutsuzluğumu arttırıyor ve toptan vazgeçmeme sebep oluyor. O yüzden dün bir dostum (M.İ.) bana bu sözü söyleyince çok rahatladım.

Sadece, şimdi hızlı başlayan işler dışarıda kaldığından içimde yine bir huzursuzluk başladı (ki benim içimden huzursuzluk eksik olmaz :) )

O yüzden bu sözü kendime uyarlıyorum:
Her işte bir yavaşlık vardır.

3 yorum:

EmRe SeLeS dedi ki...

Ben çocukluğumdan beri yavaşım. Ağırkanlı olduğum için ailem başta herkesten tenkit işitmişimdir. Hep de suçluluk duygusu hissetmişimdir bu yüzden. "Yavaşım işte; yapamıyorum" diye. Geçen düşündüm de hiçbirimizin ömrü aynı sürede bitmiyo. Herkesin kurulu iç saati ayrı işliyo. Neden herkes birbiriyle aynı anda hareket etsin ki? Ben kendi zamanımda yaşamak istiyorum. Sen de boşver başkalarını. Kendini gerçekleştir yeter. İster yavaş ister hızlı.

yavasyavas dedi ki...

ya da
hızlı koşan atın poku seyrek düşer

her işte bir yavaşlık vardır'ı beğendim

luleli dedi ki...

Benim de cocukken en cok duydugum sey "Hadi pinaaaaar"di. Oyle iyi ogrenmisim ki cabuk olmam gerektigini! Her sey surekli cabuk olmali, cabuk baslayip hizli yol almali! (meli mali meli mali)
Çeyrek yüzyılı böyle geçirdikten sonra artık "her işte bir yavaşlık var" :)